Lokalne vesti

Međunarodni dan tolerancije obeležen u OŠ „Desanka Maksimović“

Međunarodni dan tolerancije obeležava se 16. novembra, ali zbog svog značenja, ideje i cilja trebalo bi ga poštovati tokom cele godine.

U organizaciji učeničkog parlamenta OŠ „Desanka Maksimović“, u četvrtak 14. novembra obeležen je predstojeći Međunarodni dan tolerancije. Taj dan, iako se obeležava jednom godišnje, zbog svog značenja, ideje i cilja trebalo bi poštovati tokom cele godine.

Korisnici Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju posetili su učenike OŠ „Desanka Maksimović“, koji su im pripremili prigodne poklone, pravljene za potrebe učeničke zadruge ove škole, kao i učeničku užinu.

U malom zabavnom programu učestvovao je hor odeljenja III2 učiteljice Gorice Spasić, a koji je na harmonici pratio Aleksandar Spasić učenik VII1, koji je izveo prigodne pesme. Takođe, članovi dramske sekcije, na čelu sa nastavnicom Milenom Milošević, izveli su skeč iz nove školske predstave.

Druženju su prisustvovali učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama prvog razreda: Dragana Momčilović I1, Radmila S. Đajić I2, Ivana Panić Elezović I3; učiteljice trećeg razreda: Marija Vještica III1, Gorica Spasić III2, Danijela Krstić III3 i učiteljica iz boravka Emina Ćirković sa učenicima.

U cilju da ovaj dan traje tokom cele godine učenici UP su na časovima likovne sekcije, sa nastavnicom Snežanom Marinković izradili dva panoa, koji se nalaze u holu škole.

Učenički parlament škole, u okviru nedeljnih dešavanja i obeležavanja dana tolerancije, organizovaće i realizovati – u saradnji sa odeljenskim starešinama, mini kviz po razredima sa ciljem da se podstakne način razmišljanja koji vodi do uvažavanja tuđih mišljenja, osećanja, različitosti, nenasilja, razvijanja empatije i drugih elemenata koje podržava tolerancija.

Svesrdnu podršku u organizaciji ovog dana i druženja dece, pružili su direktor škole Zlatan Radovanović i stručni saradnici Radmila Krstevska i Jelena Savić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend