Lokalne vesti

Međunarodno takmičenje u muzičkoj školi

Muzička škola ’’Stevan Mokranjac’’ iz Požarevca, 10. put zaredom organizuje takmičenje duvačkih instrumenata koje će se održati od 18-20.aprila.

Osim 15 učenika požarevačke muzičke škole, očekuje se da učešće uzme i oko 200 takmičara iz drugih škola u Srbiji i regionu.

Direktor muzičke škole Zoran Marić kaže da su veliki napori da se organizuje jedno takvo takmičenje i dočekaju gosti. Za trodnevnu manifestaciju je bilo potrebno izdvojiti oko 1.200.000 dinara, od čega je 200.000 pomogao grad Požarevac.

Marić ističe da je osim Ljubičevskih konjičkih igara, ovakva manifestacija međunarodnog karaktera jedna je od značajnijih u Požarevcu.  

Takmičare će ocenjivati domaći i inostrani žiri. Na prošlogodišnjem takmičenju, učešće je uzelo oko 300 takmičara, a ove godine prvi put dolaze i učesnici iz Hrvatske, istakao je Marić. U četvrtak od 20h u Sali škole solistički koncert će održati i jedan od vodećih flautista Evrope Dejan Gavrić.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend