Lokalne vesti

Mihajlović: Brza saobraćajnica Požarevac – Veliko Gradište 2021. godine

Ministarka građevinarstva, saobraćajna i infrastrukture, Zorana Mihajlović prilikom posete Velikom Gradištu najavila je da će brza saobraćajnica Požarevac – Veliko Gradište prema Kladovu početi da se gradi naredne 2021. godine, dok će se tokom ove godine raditi na pripremi tehničke dokumentacije.

Ona je juče u Velikom Gradištu prisustvovala otvaranju dva puta ukupne dužine 22 kilometara, a tom prilikom je najavila da pored dva miliona evra koji su uloženi u ove puteve, isto toliko novca biti uloženo i u razvoj aerodroma u ovoj opštini Braničevskog okruga, koji će biti pripojen preduzeću „Aerodromi Srbije“.

Ova dva puta rekonstruisana su nakon dogovora sa ministarkom, a to su reginalni put Ram – Topolovnik u dužini od 14 kilometara i lokalni put Srebrno jezero – Zatonje, od osam kilometara. Takođe, Mihajlović je navela da će ova opština dobiti i kanalizaciju u onim delovima gde je nije bilo.

Prema njenim rečima za rekonstrukciju pruga u Braničevskom okrugu do sada je izdvojeno šest milijardi dinara, a do sada je završena rekonstrukcija pruge od Male Krsne do Požarevca i od Požarevca do Majdanpeka.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend