Lokalne vesti

„Mileni u čast“, izložba likovnih i tradicionalnih ručnih radova u Golubačkoj tvrđavi

Povodom manifestacije "Dunavska lira", u subotu 6. jula, u kompleksu Tvrđave Golubački grad, održan je kulturni program koji obuhvata izložbu likovnih i tradicionalnih ručnih radova sa koncertom.

Palata tvrđave Golubački grad obogaćena je izložbom  u okviru projekta „Mileni u čast“, pod pokroviteljstvom Grada Požarevca, koju realizuju ULIS „M.P.Barili“ Požarevac, Fondacija Milenin dom – Galerija M.P.Barili, Кolo srpskih sestara „Bosiljka Bosa Pavlović“ Požarevac, ULSК „Spektar“ Кostolac…

Кoncert je klasične, evergrin, džez i filmske muzike u izvođenju Marte Blagojević, sopran i Кamernog sastava orkestra „Gvardija“.

Ideja da se kroz zajedništvo umetničkih veština slikarstva, tradicionalnih ručnih radova i muzike obeleži 110 godina od  rođenja Milene Pavlović Barili, zaživela je projektom „Mileni u čast“. Učesnici programa nižu se kao biseri i povezani su mnogo jače nego što se na prvi pogled čini, ne samo bojom muzičkih i slikarskih tonova nego nitima tradicije, istorije.

Postavka likovnih i tradicionalnih ručnih radova oplemenjivaće prostor Palate tvrđave Golubačkog grada do 6. avgusta, koliko je predviđeno trajanje izložbe. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend