Lokalne vesti

Ministar odbrane obišao kasarnu u Požarevcu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je kasarnu „Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu. On je sa načelnikom generalštaba Vojske Srbije i komadantom Komande za obuku prisustvovao obuci vojnika junske klase.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je po obilasku kasarne rekao da je neophodno da naš aktivni sastav bude izuzetno dobro obučen, ali da i treba da se radi više na aktiviranju rezervnog sastava vojske. On je dodao da kada se modernuzuje vojska Vi morate da obučite aktivni i rezervni sastav.

„Ove godine mi smo predvideli značajno više poziva za rezerviste. Požarevac je na na prvom mestu po odzivu rezervnog sastava. Preko 80% Požarevljana se odmah javi vojsci i ispuni svoju dužnost prema svojoj zemlji.“ rekao je Aleksandar Vulin.

General pukovnik Ljubiša Diković, načelnik generalštaba Vojske Srbije napomenuo je da zadovoljan što su danas vojnici na obuci prikazali, a naročito je ponosan na motivaciju vojnika.

„Centar za obuku kopnene vojske u Požarevcu izrasta u jedan veoma kvalitetan centar na prostrou čitavog Balkana. Njegov razvoj ćemo zaokružiti za dve godine i tada ćemo moći da kažemo da smo u rangu najboljih svetskih centara za obuku naših vojnika“  naglasio je Diković.

Pored pripadnika Vojske Srbije ovom obilasku prisustvoao je i Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend