Lokalne vesti

Ministarstvo raspisalo konkurse za medije

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspiralo je danas konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za sve medijske platforme, kao i za druge kategorije u 2020.godini.

Ministarstvo je za medijske sadržaje televizija u 2020. godine izdvojilo 75 miliona dinara. Minimalni iznos novca koji se može dobiti po projektu je 500.000 dinara, a najveći po projektu 3 miliona dinara.

Učesnici konkursa mogu podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 50 % vrednosti projekta.

Ministarstvo je za projektemedijskih sadržaja radija u narednoj godini opredelilo 30 miliona dinara. Najmanji iznos koji se može dobiti po projektu je 400.000 dinara, a najveći po projektu je 1 milion dinara.

Učesnici konkursa mogu podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto vrednosti pojedinačnog projekta.

Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za internet medije u 2020. godini opredeljeno je 30 miliona dinara.

Najmanji iznos novca koji se može dobiti po projektu je 300.000 dinara, a najveći 1 milion dinara.

Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto vrednosti pojedinačnog projekta.

Ministarstvo je za štampane medije i servise novinskih agencija opredelilo 34 miliona dinara. Najmanji iznos novca koji se može dobiti po projektu je 400.000 dinara, a najveći 2 miliona dinara.

Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto vrednosti jednog projekta.

Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom u 2020. godine je opredeljeno 13 miliona dinara. Najmanji iznos novca koji se može dobiti po projektu je 400.000 dinara, a najveći 1 milion dinara. Sufinansira se najviše do 80 odsto vrednosti projekta.

Ministarstvo je za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona u 2020. godini opredelilo 21 milion dinara. Najmanji iznos koji se može dobiti po projektu je 400.000 dinara, a najveći 1,5 miliona dinara. Sufinansira se do 80 odsto vrednosti projekta.

Za sufinansiranje projekata prouzvodnje medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina je opredeljeno 40 miliona dinara. Najmanji iznos po projektu je 400.000 dinara, a najveći 1 milion dinara.Sufinansira se najviše do 80 odsto vrednosti projekta.

Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji Kosova i Metohije je opredeljeno 9 miliona dinara. Najmanji iznos novca koji se može dobiti po projektu je 400.000 dinara, a najveći 1 milion dinara.

Rok za dostavljanje projekata po svim konkursima je do 10. januara, a odluka o raspodeli sredstava se donosi najkasnije u roku od 90 dana od zaključenja konkursa.

Ovo su objavili ministarstvo i list Blic, a preneo je Danas.

U aktuelnom ciklusu za 2019.godinu mediji, produkcije i nevladine organizacije sa područja Braničevskog okruga i one koje deluju na ovom području uglavnom su loše prošle na konkursima Ministarstva kulture i informisanja. Od 38 projekata kojima je aplicirano po osnovu sedam raspisanih poziva, odobrena su sredstva samo za trećinu njih.

Inače, do sada se nije dogodilo da ministarstvo ovajko rano raspisuje konkurse.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend