Lokalne vesti

Most na Dunavu u najavi

Izgradnja mosta na Dunavu koji bi u Braničevskom okrugu povezao Srbiju i Rumuniju doprinela bi bržem razvoju privrede u ovom delu Srbije.

Most od 100 miliona evra za sada je samo ideja koju je pre nekoliko dana usmeno iznela rumunska delegacija  na skupu u Velikom Gradištu na kojem se razgovaralo o prekograničnoj saradnji.

Načelnik Braničevskog okruga Goran Petrović rekao je da se radi o dobroj zamisli jer na Dunavu od Smedereva ne postoji nijedan prelaz.

On navodi da je ideju usmeno iznela rumunska delegacija, kao i da je zatražio da se dostavi zvanično pismo o namerama

Gde će se most graditi još uvek se ne zna. Kako je preneo Blic, predsednik županije Karaš-Severin Sorin Frunzaverde rekao je da bi srpska i rumunska delegacija trebalo da se sastanu za mesec dana i odrede mesto. On je rekao i da je plan da se novac za gradnju obezbedi iz fondova EU za prekograničnu saradnju.

Jedina veza za putnike iz Braničevskog okruga i Karaš Severina u Rumuniji trenutno je  skela u Ramu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend