Lokalne vesti

Na pijacama samo registrovani prodavci

Regionalna privredna komora Požarevac je organizovala sastanak sa predstavnicima pijačnih uprava i registrovanih pijačnih prodavaca, kako bi ih upoznala sa novim merama koje planira da sprovede Sektor tržišne inspekcije u narednom periodu, a u cilju suzbijanja pojavnih oblika i uzroka sive ekonomije.

“Ono što je novo u odnosu na prethodni zakon je obaveza pijačnih prodavaca da budu registrovani u APR, da poseduju dokaze o poreklu robe, da je roba bezbedna tj. da se mora posedovati dokaz o ispunjenosti uslova o bezbednosti hrane”, rekao je načelnik Sektora tržišne inspekcije Goran Macura, dodajući da kazne za neregistrovane pijačare izriče sud i one se kreću od 50 do 150 hiljada dinara.

Sastanak, na kojem su predstavnici pijačnih uprava I pijačnih prodavaca upoznati sa aktivnostima i zakonskim obavezama u delu nadležnosti tržišne inspekcije, organizovan je na inicijativu Privredne komore Srbije – Medjuresorne Radne Grupe za sivu ekonomiju, Udruženja za trgovinu  i Udruženja za komunalnu delatnost a u saradnji sa Sektorom tržišne inspekcije Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend