Lokalne vesti

Na snazi narandžasti alarm zbog visokih temperatura

Na portalu Republičkog hidrometerološkog zavoda Srbije i dalje je na snazi upozorenje zbog prognoziranih visokih temperatura.

Zbog tih prognoza RHMZ je na teritoriji Braničevskog okruga proglasio narandžasti meteoalarm.  Iz zavoda očekuju da će se visoke temperatura zadržati do utorka, 13. avgusta, sa najvišom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 °C.

Takođe na portalu RHMZ-a je na snazi i upozorenje zbog UV zračenja. Očekuje se da na teritoriji Braničevskog okrga UV zračenje bude vrlo visoko.

Prema prognozi vremena portala weather2umbrella u Požarevcu se u nedelju 11. avgusta očekuje temperatura od 41 stepena. Prognozirana vrednost UV zračenja je 7.8. U ponedeljak i 12. avgusta očekuje se takođe temperatura od 41 stepen ali prognozira se i slab vetar. U utorak maksimalna dnevna temperatura biće 40 stepeni uz indeks UV zračenja od 7.8. Zahlađenje se očekuje u sredu 13. avgusta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend