Lokalne vesti

Na snazi narandžasti i žuti meteoalarm na visoke temperature i vremenske nepogode

Na teritoriji Braničevskog okruga i dalje je na snazi narandžasti meteoalarm zbog prognoziranih visokih temperatura.

Prema prognozama Republičkog hidrometerološkog zavoda Srbije očekuje se da će u utorak, na teritoriji Braničevskog okruga, maksimalna dnevna temperatura biti 38 stepeni. Prema navode RHMZ-a zbog ovakvog vremena ugroženi su hronični bolesnika, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Takođe iz zavoda najavljulju da će tokom dana duvaće topla Košava, odnosno umeren i jak jugoistočni vetar.

Za sredu 14. avgust na teritoriji okruga biće na snazi žuti meteoalram zbog mogućih vremenskih nepogoda. Kako navode iz RHMZ-a može doći lokalna pojava grmlјavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i obilnim plјuskovima.

Prema podacima portala weather2umbrella u Požarevcu se u utorak, 13. avgust, očekuje temperatura od 41 stepena, sa jugoistočnim vetrom koji će duvati 9.1 m/s. Indeks UV zračenja će iznositi 7.9, što spada u vrlo visoko zračenje. Prema prognozi za sredu, 14. avgust, u Požarevcu se očekuje povremena kiša dok će maksimalna dnevna temperatura iznositi 30 stepeni.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend