Lokalne vesti

Nacionalna nedelja dojenja

Nacionalna nedelja dojenja po 16. put će biti obeležena u Požarevcu. Za 20 majki koje su svoje bebe dojile 12 meseci, Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa Patronažnom službom , pripremio je posebne diplome.

Kako nam je rekla dr Cvija Stojanović iz ZZJZ zahvalnice će se dojiljama uručiti u petak u u 18h  u Domu zdravlja .

Stojanović je rekla da je važno da majke što duže doje svoje bebe. Majčino mleko je najbolja hrana za razvoj dece i preventiva u razvoju bolesti tokom života, kaže Stojanović.

Dojene bebe imaju mnogo jače zdravlje i bolji imuni sistem.

Najnovije preporuke pedijatara su da se beba, uz dopunsku ishranu, doji sve do druge godine života. Majčino mleko sadrži visoku količinu hranljivih materija, minerala, vitamina, vodu, antitela, ono je idealna kombinacija belančevina, ugljenih hidrata, masti i sadrži sve što je bebi potrebno.

Inače, Nacionalna nedelja dojenja se obeležava od 30.septembra do 6. oktobra. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend