Lokalne vesti

Nagrađeni za dan oslobođenja

Vladimir Vila, Dragi Ivić i Bogoljub Jović biće nagrađeni povodom dana oslobođenja Požarevca ove godine, odlučio je danas gradski odbor za dodeljivanje povelja i nagrada. Pored njih priznanja će dobiti muzička škola, Požarevačka gimnazija i preduzeće „Filip“.

Povodom dana oslobođenja Požarevca, 15.oktobra gradska uprava nagradiće pojedince i ustanove.

Odbor za dodeljivanje nagrada danas je doneo odluku da novčane nagrade od po 57.500 dinara i povelje budu dodeljene predsedniku gradske opštine Kostolac Vladimiru Vili, uredniku programa u Centru za kulturu Dragom Iviću i Bogoljubu Joviću, jednom od pokretača manifestacije „Sestroljinski dani preobraženja“ .

Povelje grada dobiće Muzička škola „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu i preduzeće „Filip“.

Plaketa grada biće uručena Požarevčkoj gimnaziji, za 150 godina postojanja i rada, navedeno je u odluci odobora.

Osim kopije odluke koju je potpisao gradonačelnik, medijima nije dostavljeno obrazloženje odbora povodom odluke o nagradama.

Priznanja će biti uručena 15.oktobra na svečanoj akademiji.

Gradska uprava je danas saopštila program obeležavanja dana oslobođenja Požarevca u I i II Svetskom ratu, koji traje od 1. do 15.oktobra.  

Na plakatu na kojem je potpisan organizacioni odbor istaknuti su delovi drugih manifestacija, poput Dana Slobodana Stojanovića i Refracta. Kao deo programa obeležavanja dana oslobođenja navedeni su obilasci investicionih radova na fekalnim kolektorima, asfaltiranju ulica, pošljunčavanju poljskih puteva. U programu je i potpisivanje ugovora o dodeli subvencija grada za samozapošljavanje.

Inače, u programom je za naredni četvrtak predviđeno svečano otvaranje novog vrtića u Burjanu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend