Lokalne vesti

Najava smene nekih lokalnih funkcionera. Šta će biti u Požarevcu?

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić rekao je Tanjugu da će do kraja maja neki članovi stranke i funkcioneri koji nisu dobro radili biti isključeni iz stranke ili smenjeni sa pozicije na kojoj se nalaze. Nije jasno da li će se i na koji način ova najava odraziti na Požarevac i Kostolac.

„Mora da postoji temeljna analiza rada jer nisu svi podneli isti teret tokom kampanje. Sagledaćemo i učinak naših lokalnih funkcionera u opštinama gde nisu bili izbori. Ukoliko građani nisu zadovoljni njihovim zalaganjem, ako nema rezultata, moraćemo tim pojedincima da se zahvalimo i napravimo promene. Očekujem da posao završimo do kraja maja“, rekao je Glišić.

Dodaje da će Izvršni odbor stranke sprovesti kontrolu.

„Posledice su predviđene statutom stranke. Za nedostojne-isključenje, za one koji nemaju rezultate – smena“, rekao je on i dodao da to važi za sve u stranci, uključujući i one koji su na funkciji ministra ili potpredsednika stranke.

On, međutim, nije detaljnije obazlagao ovu najavu.

Poznato je da u požarevačkom SNS-u već izvesno vreme postoje trvenja, što je dovelo do toga da se u jednom trenutku u javnosti govori i o poverenju aktuelnom gradonačelniku i predsedniku odbora stranke u Požarevcu, Banetu Spasoviću.

Da problema ima, može da ukaže i to što već izvesno vreme nije zakazana sednica lokalne skupštine, iako je rebalans budžeta najavljen još početkom godine.

Kako je Boom 93 rekao gradonačelnik Bane Spasović, sednice će biti i nema govora o tome da bi u Požarevcu mogla da bude uvedena prinudna uprava.

Za sada, međutim, nema konkretnijih najava šta će biti epilog dešavanja u požarevačkom SNS-u, kao i da li će se i na koji način najave iz izvršnog odbora odraziti na Požarevac ili Kostolac.   

 

Beograd, rekonstrukcija…

Komentarišući rezultate izbora u Beogradu i to što su oni pokazali slabost opozicije i da li to odgovara SNS, Glišić kaže: „Njihova slabost je njihov problem, a rezultat je njihove lopovske politike, nerada i štetočinskog odnosa prema Srbiji i našem narodu“.

Na pitanje kako vidi mogućnost da gradonačelnik Beograda postane Zoran Radojičić koji nije „vojnik stranke“ i da li bi to moglo da izazove nezadovoljstvo u SNS, Glišić diplomatski odgovara da je SNS ponosna na listu „Aleksandar Vučić- Zato što volimo Beograd“, kojoj su građani dali, kako kaže, veličanstveno poverenje.

Na pitanje da li je vladi potrebna rekonstrukcija, on kaže da je uvek dobro podvući crtu i sagledati pojedinačne rezultate, šta je to što je svako od članova Vlade u okviru svog resora uradio za Srbiju i građane.

Upitan koji ministar iz SNS ne zaslužuje dalje mesto u vladi, on kaže da će to reći na sednici Predsedništva kad bude saslušao sve, video sve izveštaje i kada bude imao sve argumente za i protiv.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend