Lokalne vesti

Nasledili višemilionske dugove

Aktuelno rukovodstvo Mesne zajednice Drmno podnelo je policiji zahtev za istraživanje dugova nasledjenih od njihovih prethodnika.

Zbog ovog problema, čelnici MZ Drmno u septembru su se obratili lokalnoj samoupravi, radi obavljanja revizije ranijeg poslovanja, ali do toga do danas nije došlo. Najveći zatečeni dug iznosi 600.000 evra, jer prethodnici nisu platili 220.000 evra izvodjaču radova na gradnji toplovoda u selu, pa je on narastao zbog kamate.

Takodje, neplaćen je i dug za struju od 70.000 evra, a zetečen je i dug prema Privrednom društvu „TE KO Kostolac“ od 75 miliona dinara, za koji se ne zna kako je nastao. U zahtevu se navode i nejasnoće vezane za gradnju crkve u Drmnu.

„Za gradnju crkve TE-KO Kostolac i Unija vozača dali su po 20.000 evra, a donacije su uplaćivali i meštani. Zato treba ispitati koliko je koštala gradnja crkve, ako se zna da je pre toga plaćeno preduzeću koje je trebalo da je završi po sistemu „Ključ u ruke“, navodi se u zahtevu MZ Drmno. 

Sporna su i davanja u zakup prostorija ove mesne zajednice, jer su zakupci napravili dug za grejanje od 1,6 miliona dinara. „Jedan lokal izdat je za samo 100 evra mesečno provajderu kablovske televizije «Alteko», koji se priključio na struju Doma kulture, a mesečni trošak za to je 400 evra“, navodi se u zahevu.

Sem policiji, ovaj zahtev upućen je i nadležnim ministarstvima i tužilaštvima, kao i predsedniku Skupštine grada Požarevca. Na iste adrese prosledjena je i prijava za zloupotrebu službenog položaja protiv šefa mesne kancelarije Drmno, Dejana Stojadinovića, zbog sumnjivih novčanih transakcija.

U zahtevu se navodi da treba ispitati kako je obavljena isplata naknade za eksproprijaciju zemljišta zbog proširenja ugljenokopa, jer aktuelno rukovodstvo ima saznanja da je TE-KO Kostolac za 40 hektara platio 960.000 evra. Takodje, kao sumnjivo navodi se i plaćanje od po 500 evra «na ruke» članovima Saveta MZ, za uvođenje dodatnog priključka na toplovod, jer se ne zna gde je taj novac završio.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend