Lokalne vesti

Nastavlja se projekat zapošljavanja mladih

Nakon uspešno završenog projekta ‘’Program zapošljavanja mladih’’ , Filijala za zapošljavanje u Požarevcu je dobila nova sredstva od Vlade Repubilke Srbije i Ministarstva spoljih poslova Italije za nastavak realizacije projekta.

1. 400. 000 dinara je odobreno za finansiranje poslodavaca i nezaposlenih lica zainteresovanih da se uključe u program.

Sonja Mirić iz filijale u Požarevcu izrazila je očekivanje da će se zahvaljujući novčanoj pomoći koju su dobili mladi koji su bez posla sada lakše snalaziti.

“Mislim da će tih 1.400.000 dinara biti usmereno na mlade ljude bez obrazovanja i na ovaj način im se pruža šansa da steknu praksu za rad u određenoj struci za koju su zainzeresovani“ kaže Mirićeva za Boom 93.

Ona ističe da će novčana sredstva koja su dobili biti dovoljna za obuku 10 mladih nezaposlenih lica iz Braničevskog okruga koja žele da steknu praksu kod određenog poslodavca. Mladi koji su zainteresovani za rad u određenoj struci se upućuju na razgovor, a obuka može da traje 3 ili 6 meseci u zavisnosti od težine i motivisanosti lica koja obavljaju obuku.

Mirićeva ističe da je samo 5 filijala u Srbiji dobilo mogućnost za sprovođenje projekta ‘’Program zapošljavanja mladih’’. Osim Požarevca sredstva su dobili još i Bor, Subotica, Novi Pazar i Kraljevo.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend