Lokalne vesti

Nastavljen štrajk u školama i policiji

Štrajk u Požarevcu danas su nastavili zaposleni u policiji i prosveti.

U svim školama u Požarevcu nastavljeno je sa skraćenjem časova na 30 minuta, potvrdio je predsednik USPRS u gradu Miloš Mijatović.

Prema njegovim rečima, taj sindikat je odlučan da istraje u svojim zahtevima.

Zaposleni u policiji sprovode minimum procesa rada od 30 odsto. To zanči da se na šalterima za izdavanje dokumenata radi samo sa hitnim slučajevima, a na terenu nema preventivnog rada , kaže predsednik Nezavisnog sindikata policije u Požarevcu Miomir Vojinović.

Vojinović je naveo da je 70-80 odsto zaposlenih u štrajku, kao i da se priključuju članovi drugih sindikata. On kaže da su policijaci neopremljeni i u nezavidnom materijalnom položaju. Kako kaže, prosečna plata pripadnika policije je oko 30.000 dinara, a prekovremeni rad se ne evidentira i ne plaća.

Pripadnici policije u štrajku traže povećanje plate od 40 odsto i nabavku novih uniformi i obuće za policiju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend