Lokalne vesti

Nastavljen štrajk zaposlenih u policiji

Policajci okupljeni u Nezavisnom sindikatu policije nastavljaju štrajk. Štrajk od juče započeo i deo zaposlenih u požarevačkoj policiji.

Predsednik ovog sindikata Velimir Barbulov kaže da je u Srbiji oko 70 odsto zaposlenih u štrajku.

On je naveo da policija štrajk nastavlja po istom režimu rada kao i u četvrtak: policajci koji štrajkuju ne patroliraju ulicama i ne preduzimaju druge preventivne aktivnosti, lična dokumenta i registraciju vozila obavljaju samo u hitnim slučajevima.

Zahtevi su povećanje plata za 40 odsto, potpisivanje novog kolektivnog ugovora, poboljšanje tehničke opremljenosti i izmena Zakona o policiji.

Barbulov je najavio da danas očekuju da se danas nastave pregovori sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i resornim ministrom Ivicom Dačićem.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend