Lokalne vesti

Nastavljena akcija razotkrivanja zloupotreba u Žagubici

U nastavku akcije na razotkrivanju zloupotreba u opštini Žagubica policijska uprava u Požarevcu je i danas podnela krivične prijave nadležnom tužilaštvu protiv devet osoba.

Krivične prijave podnete su protiv bivšeg direktor Direkcije Dragiše V. (58) iz Ribara, kao i protiv sadašnjeg direktora Direkcije Vladana M. (46) iz Krepoljina, građevinskog inspektora žagubičke opštine Saše Š. (29) iz Laznice, predsedika Mesne zajednice Laznica Ilije Š. (55) iz Laznice, direktora Omladinske zadruge "Elan Mladost" iz Negotina Borivoja M. (62) iz Negotina i direktora "Puteva Srbije" iz Zaječara Ace T. (52) iz Knjaževca zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave.

Za krivično delo gradnja bez građevinske dozvole prijave su podnete protiv izvođača radova direktora preduzeća "Lagora" Gorana L. (40) iz Laznice i direktora preduzeća "Srmeks" Srđana C. (53) iz Petrovca na Mlavi.

Krivična prijava podneta je i protiv predsednika Opštine Žagubica Dragog D. (53), iz Laznice zbog sumnje da je izvršio krivično delo gradnja bez građevinske dozvole jer je kao predsednik opštine odgovorno lice i suinvestitor potpisao ugovore sa izvođačima radova bez neophodne dokumentacije za izvođenje radova.

Oni su osumnjičeni za malverzacije oko sprovođenja javnih nabavki prilikom rekonstrukcije krova Doma kulture u Krepoljinu, rekonstrukciji krova žagubičke direkcije i izvođenju radove na sanaciji i asfaltiranju puteva u opštini Žagubica. Osim sumnje da su lažirali postupak javnih nabavki, uticali na ponuđače, vršili izvođenje građevinskih radova bez potrebne dokumentacije, dodeljivali poslove preduzećima bez potrebne dokumentacije čime su ovim preduzećima omogućili ostvarivanje velike dobiti.

Tako su Omladinskoj zadruzi "Elan Mladost" iz Negotina iako ona nema opremu, kadrove niti je osposobljena za ovu vrstu poslova dodelili poslove asfaltiranja ulica u Laznici koje ova omladinska zadruga nikada nije uradila. Održavanje i asfaltiranje ovih ulica su inače već dodeljeni "Preduzeću za puteve" Zaječar u okviru redovnog održavanja. Tako je Direkcija za izgradnju Žagubica oštećena za oko 4.000.000 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend