Lokalne vesti

Nastavnicima 27 % manje

Prosvetnim radnicima u Požarevcu koji se nalaze u zakonitom štrajku Ministarstvo prosvete zarade je po poslednjem obračunu umanjilo za 27 odsto, kaže predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika u gradu Miloš Mijatović.

On tvrdi da se radi o nezakonitoj odluci jer su nastavnici kažnjeni, a da pritom nisu dobili bilo kakvo rešenje direktora škola u kojem se navodi zbog čega su im zarade umanjene.

Takvo nezakonito postupanje može dovesti ministarstvo u situaciju da plaća sudske troškove koji su trostruko viši od umanjenja zarada nastavnicima, ističe Mijatović.

Predsednik unije u Požarevcu kaže i da umanjenje nije isto u svim gradovima. Tako je u Kragujevcu 10, a u Kraljevu 15 odsto

U Požarevcu nisu svi direktori škola popunili tabele koje je poslalo ministarstvo, a na osnovu kojih su plate smanjene, rekao je Mijatović i ponovio da 25.marta u Požarevačkim školama neće biti nastave.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend