Lokalne vesti

Nedostatak novca koči saniranje ulica u Požarevcu

Mnoge ulice u Požarevcu i ove godine neće biti završene onako kako je projektom i planom predviđeno. Kamen spoticanja predstavlja novac koji je nedovoljan da se započete stvari privedu kraju, naglasili su u Direkciji za izgradnju za Boom 93.

Direktor ovog preduzeća Miodrag Stojković je rekao da ima dosta spornih problema i da se ovo preduzeće trudi da ih sanira. Neki od tih problema u vezi su i sa udarnim rupama kojih ima i u centru grada, a koje ometaju normalno funkcionisanje saobraćaja, najčešće vozača.

Stojković ističe da je takva slika nakon rada zimskih službi uobičajena, ali da je ovo preduzeće već krenulo sa sanacijom određenih ulica.

Planirana je i sanacija puteva prema Kostolcu i naselju Brežane jer i tu ima dosta udarnih rupa, napominje Stojković.

Kada je reč o pešačkoj zoni u ulici Moše Pijade idejni projekat postoji, međutim po planu i programu za 2013. godinu nisu izdvojena finansijska sredstva za izradu ove pešačke zone.

Koliko novca je u pitanju Stojković nije mogao da precizira.

Trotoar u ulici Čede Vasovića će u ovoj godini takođe biti netaknut.

Po projektu je predviđeno popločavanje, ali ni to u ovoj godini neće biti realizovano. Na pitanje zašto nije urađena signalizacija sa putokazima posle rekonstrukcije Bulevara, Stojković kaže da je u tom delu postavljena i horizontalna i vertikalna signalizacija i napominje da će Direkcija za izgradnju dodati još putokaza.

Stojković napominje da su česti slučajevi krađe saobraćajnih putokaza u gradu. Po prijavi saobraćajne policije i građana, poslednji slučaj krađe nekog putokaza bio je na raskrsnici Jug Bogdanove, Nemanjine i Dunavske ulice.

Po prijavi odmah je postavljen novi znak i sada saobraćaj u tom delu grada normalno funkcioniše.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend