Lokalne vesti

Negde gde ste mogli besplatno uskoro će biti najskuplje

Omiljeno parking mesto u Požarevcu je besplatno parking mesto. Sudeći prema najavama, biće sve teže pronaći takvo u gradskom jezgru.

Najavljeno blokovsko parkiranje u Požarevcu nekome će doneti olakšanje. Drugima će napraviti komplikacije, ali suština je da će sve teže moći da se nađe parking prostor koji se ne naplaćuje. Nova „B“ zona parkiranja u gradu bi trebalo da zaživi do kraja godine.

Kako je parkiranje u „dvorištima“ stambenih blokova sada besplatno, stanari bez garaža imaju problem da nađu slobodan parking prostor. Taj problem bi trebalo da se reši uvođenjem zone takozvanog blokovskog parkiranja.   

Nova zona biće uvedena tamo gde se skupštine stambenih zgrada dogovore sa Parking servisom.

„U septembru je objavljen poziv upravnicima zgrada. Odziv je zaista bio značajan. Sledeće nedelje bi trebalo da održimo sastanak sa svim zainteresovanim licima kako bi se odredile prioritetne lokacije u kojima će se najpre do kraja godine uvesti zona B“, rekla je danas direktorka Parking servisa, Marija Papović.

Umesto 740 dinara mesečno, stanari će u zoni B plaćati „samo“ 380 dinara mesečno. Svi ostali će,  uslovno rečeno, privilegiju da se parkiraju u stambenim blokovima plaćati 60 dinara na sat, a moći će da se zadrže sa vozilom u ovoj zoni svega dva sata.

„Tako da ćemo mi, na taj način blokove u određenom smislu prazniti i ostavljati stanarima, a ostale vozače primoravati da parkiraju na zatvorenim i opštim parkiralištima koja će biti jeftiniji  (30,45 i 50 dinara)“, rekla je direktorka.  

Ona je izrazila očekivanje da će do kraja 2019.godine biti uređene dve ili tri lokacije.

„Pre svega, veliko  interesovanje je za ulicu Davorjanke Paunović kod elektrodistribucije i galerije. Tu su stanari ometeni i zbog zaposlenih i ostalih koji dolaze da plaćaju svoje obaveze“, kaže Papović.

To će biti prva lokacija, a ostale su blok iza „lamele“, Čede Vasovića (Đura?) i parking u Sinđelićevoj ulici.   

SMS broj za novu zonu biće 8120, a boja – ljubičasta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend