Lokalne vesti

Nema opasnosti od rafinerije

Država neće dozvoliti da rafinerija koju će u Smederevu graditi kompanija "Komiko oil" bude ispod najviših evropskih standarda i predstavlja opasnost za građane.

Nećemo dopustiti da nova rafinerija bude ispod standarda, kaže ministar zaštite životne sredine, energetike i prostornog planiranja Oliver Dulić.

On dodaje da država stoji iza toga da će se rafinerija graditi u skladu sa najboljim standardima koji postoje u Evropi i apsolutno neće predstavljati bilo kakvu opasnost za životnu sredinu i građane Smedereva.

Dulić je dodao da je Ministarstvo za zaštitu životne sredine zainteresovano da sa Gradom Smederevom nastavi da prati situaciju vezanu za izgradnju nove rafinerije i da strogo kontroliše da li se standardi poštuju.

„Na kraju krajeva, kod nas je ceo posao tehničke kontrole, izdavanja dozvola i tehnoloških postupaka koji su nepohodni da bi rafinerija proradila, a to je obaveza koju preuzimamo na sebe“, dodao je Dulić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend