Lokalne vesti

Nema prekobrojnih prosvetara u Požarevcu

U školama Braničevskog i Podunavskog okruga u toku su pripreme za početak nastave, ali se rešavaju i problemi tehnoloških viškova medju prosvetarima. U Požarevcu za sada ne postoje tehnološki viškovi.

Kako saznajemo , u Požarevcu nema tehnoloških viškova, čak ima i potrebe za 5 učitelja u nižim razredima. Problem je sa nastavnim kadrom Podunavsksg okruga.

U tom okrugu je 6 učitelja koji su tehnološki viškovi , rekao nam je predsednik sindikata obrazovanja Požarevac Miloš Mijatović.

Kada je reč o srednjim školama, problem je sa kostolačkim odeljenjem u kome fale učenici. Ukoliko se tokom ove nedelje odeljenje ne bude popunilo, moguće je da će neki nastavnici poneti status tehnološkog viška, rekao je Mijatović.

Učenici koji imaju negativne ocene iz pojedinih predmeta, uskoro će imati priliku da izadju na avgustovski ispit.

Sindikati prosvetnih radnika, posebno Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, u junu je prema Ministarstvu prosvete uputila nekoliko zahteva medju kojima je bilo i formiranje odeljenja sa manjim brojem đaka, kako bi sačuvala radna mesta za kolege koji ostaju bez fonda časova.

Jedan od zahteva odnosio se i na to da srednja škola postane obavezna.

Ipak, ove godine u Srbiji je manji broj đaka i u osnovnim i srednjim školama.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend