Lokalne vesti

Nema više informisanja sa lokala za COVID 19

Javnost u Braničevskom i Podunavskom okrugu ostaje uskraćena za zvanične informacije o praćenju epidemije koronavirusa na lokalnom nivou. Zaključak Vlade Srbije kojim se kao jedini izvor informacija određuje Krizni štab, dobio je i Zavod za javno zdravlje u Požarevcu.

Kako je Boom 93 potvrdila direktorka zavoda, Ana Jovanović u ovoj ustanovi više ne mogu da novinarima i medijima pružaju informacije sa lokalnog nivoa.

„Stigao nam je juče zaključak Vlade Srbije i više ne smemo da dajemo informacije javnosti u vezi rezulatata testiranja na COVID 19 i praćenja slučajeva na lokalnom nivou. Ostaje samo da rezultate prosleđujemo Institutu Batut koji to dalje prosleđuje republičkom Kriznom štabu“, rekla je Jovanović.

Više nisu ni dostupni ni statističke podaci za lokalne sredine sa dva zvanična sajta, covid19.rs i covid19.data.gov.rs.  

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend