Lokalne vesti

Nestašica vode i požari najveći problemi Požarevca

Ne postoji potreba za uvođenjem vanredne situacije u Požarevcu zbog velikih vrućina, izjavio je danas koordinator lokalnog štaba za vanredne situacije Slađan Stević. Zbog vremenskih prilika Požarevac ima problem sa snabdevanjem vodom i pojavom požara.

Lokalni štab danas je održao sednicu na kojoj se razgovaralo o funkcionisanju službi i institucija. Razmatrana je primena represivnih mera zbog neracionalne potrošnje vode i nadzoru na površinama na kojima se mogu pojaviti veći požari.

U ponedeljak je došlo do požara na gradskoj deponiji koji je ugašen u toku noći. Komunalne službe su zbog toga uvele celodnevna dežurstva sa cisternama za vodu, kaže Stević.  

Stanje u gradskoj bolnici je redovno, ali postoji  problem sa nedovoljnim brojem klima uređaja u sobama.

U zgradi gradske uprave u ponedeljak je u dva navrata došlo do nestanka struje. Razlog je opterećenje mreže zbog velikog broja uključenih klima uređaja. Stević kaže da je zbog toga njihova upotreba zabranjena u kancelarijama uprave.

Cisterne sa vodom za piće su zbog velikih vrućina raspoređene u strogom centru grada i na gradskom brdu. Stević navodi da će po potrebi kružiti gradom na lokacijama koje imaju problema sa snabdevanjem pijaćom vodom.

Za sada ne postoji potreba za skraćenjem ili izmenom radnog vremena osim kod preduzeća čiji radnici izvode poslove na otvorenom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend