Lokalne vesti

Niče fabrika hleba i konditorskih proizvoda na obodu Požarevca

U Požarevcu bi u skorije vreme trebalo da se izgradi fabrički kompleks za proizvodnju hleba, lisnatog testa i konditorskih proizvoda. Reč je o privatnoj firmi, a lokacija na kojoj se gradi je blizu „žabarske petlje“ kod nekadašnje živinarske farme.

Grad Požarevac je objavio javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za proširenje kompleksa za proizvodnju konditorskih proizvoda, odnosno dogradnju postojećeg i izgradnju novog objekta. Investitor je firma „AWLL Communications“ iz Beograda, a prezentacija se organizuje od 13. do 20.avgusta u kancelariji 137 na prvom spratu gradske uprave, od 10 do 13 časova. Sva dokumentacija dostupna je i na zvaničnom sajtu lokalne samouprave.

Fabrički kompleks bi trebalo da se izgradi na parceli veličine 1 hektara i 98 ari. Na toj površini je već izgrađena hala sa aneksom  površine od oko 2.300 kvadrata, a u planu je dogradnja u dve faze za još 4.500 kvadrata. Pored toga, predviđena je izgradnja još jednog objekta od blizu 1.700 kvadrata.

Dodatna kvadratura objekta bi se koristila za proširenje hladnog i toplog proizvodnog procesa i skladištenje gotovih proizvoda, a novi objekat za skladištenje sirovina i gotovih proizvoda, kao i za jednu manju proizvodnu liniju.

Kapaciteti fabrike u prvoj fazi neće se menjati u odnosu na postojeći objekat, a naknadno će biti formirani u odnosu na potrebe tržišta. Predviđeno je da kompleks u prvoj fazi funkcioniše u dve smene sa 20 do 25 radnika u smeni.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend