Lokalne vesti

NIS pomaže unapređenju obrazovanja u školama u Požarevcu

Kompanija NIS kroz program "Zajednici zajedno" uložiće u osnovne i srednje škole 114,5 miliona dinara sa ciljem da doprinese bezbednosti dece i unapredi kvalitet obrazovanja dece u školama u 12 opština i gradova, među kojima su i škole u Požarevcu.

Novac je namenjen za opremanje škola savremenim bezbednosno – informacionim sistemima i digitalizaciju nastavnog programa. Između ostalog, škole će biti opremljene video nadzorom, koji će biti povezan sa policijskim stanicama. 

Pored osnovnih i srednjih škola u Požarevcu ova sredstva će dobiti škole u još 11 lokalnih samouprava, Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Кikindi, Кanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Nišu, Čačku i Žitištu.

O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, lokalne zajednice i kompanije NIS. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“ koji traje do 17. marta 2020. godine objavljeni su na sajtu www.nis.eu/zajednicizajedno, a rezultati konkursa biće objavljeni do 22. aprila 2020. godine.

Program „Zajednici zajedno“ postoji od 2009. godine i kroz njega je realizovano oko hiljadu projekata u koje je uloženo više od milijardu dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend