Lokalne vesti

Noć muzeja po peti put u Požarevcu

Tradicionalna kulturna manifestacija Noć muzeja koja se obeležava 19. maja po peti put će se održati u Požarevcu. Vrata požarevačkih muzeja biće otvorena za sve sugrađane tokom celog dana do 2 sata ujutru, a ulaz je besplatan.

Direktor Narodnog muzeja u Požarevcu Milorad Đorđević kaže za radio Boom 93 da se nada dobroj posećenosti i ove godine.

“Očekujem dobru posećenost jer smo samo prošle godine imali oko pet hiljada posetilaca, što je i veoma važno pa je to i razlog za uvođenje jedne ovakve manifestacije” kaže Đorđević.

On je istakao da je požarevački muzej jedan od najbogatijih muzeja u Srbiji.

Stalna muzejska postavka arheoloških zbirki, postavka japanske grafike u gradskoj galeriji ili prikaz prvog srpskog ustanka u kući Dobrnjčevih samo su neki od sadržaja koji očekuju posetioce, ističe Đorđević i napominje da će građani moći da upoznaju i dodatne sadržaje toga dana neposredno pred otvaranje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend