Lokalne vesti

Nova donacija Japana zdravstvu Srbije

Vlada Japana poklonila još 224.500 evra za medicinsku opremu i dva ambulantna vozila za četiri zdravstvene ustanove u Srbiji.

Ugovor o poklonu su danas u Vladi Srbije potpisali ambasador Japana Tošio Cunozaki i predstavnici Specijalne bolnice za endemsku nefropatiju u Lazarevcu, Doma zdravlja u Golupcu, Zdravstvenog centra Požarevac i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Termal u Vrdniku.

Bolnici iz Lazarevca je dobila 61.700 evra za krevete, monitore za pacijente, sistem za snadbevanje kiseonikom i drugu opremu za intenzivnu negu, a Dom zdravlja iz Golupca ambulantno vozilo i medicinsku opremu vrednu 60.400 evra. Zdravstveni centar iz Požarevca je dobio endoskop, defirbrilatore i monitore za pacijente, ukupne vrednosti 70.000 evra, a bolnica u Vrdniku opremljeno ambulantno vozilo i laboratorijsku opremu od oko 28.000 evra.

Cunozaki je rekao da, uključujući današnju, ukupna pomoć Japana Srbiji kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva od 1999. iznosi oko 7,1 miliona evra. Ukupan iznos pomoći Japana Srbiji je veći od 200 miliona evra, dodao je ambasador.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend