Lokalne vesti

Nova fasada u Dositeju

Završena je obnova fasade i promena spoljne stolarije na zgradi osnovne škole „Dositej Obradović“ u Požarevcu.

Fasada je u tolikoj meri bila trošna, da se na pojedinim delovima zgrade obrušavala u komadima na ulicu,    što je predstavljalo opasnost za učenike i prolaznike, kaže direktor Branislav Stojanović.

Sa novom stolarijom škola će smanjiti troškove za zagrevanje prostorija koji u zimskom periodu iznose od 600 do 700 hiljada dinara. Zamenjeno je oko 200 prozora na školi koji su bili stari preko 40 godina.

Rekonstrukcija je koštala nešto više od  15 miliona dinara, a novac je obezbeđen preko republičkog fonda za razvoj i budžeta grada. Prošle godine fasada je obnovljena u delu zgrade u ulici Jovana Šerbanovića, a radovi koji su završeni obuhvatili su čitavo školsko dvorište i strane u Hajduk Veljkovoj i Porečkoj ulice.

U školi predstoji uređenje dvorišta i opremanje učionica novim nameštajem. Stolovi i stolice u nekim učionicama u upotrebi su više od 30 godina.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend