Lokalne vesti

Nova komisija u ponovljenom konkursu za medijske projekte

Grad Požarevac objavio je rešenje o imenovanju komisije za vrednovanje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u javnom informisanju za 2018.godinu.

U komisiji su Predrag Životić, novinar iz Požarevca, Nadežda Budimirović, novinar iz Kruševca i Nino Brajović novinar iz Beograda.

Odbijen je predlog da član komisije bude Ljubomir Đorđević, koga su predložili NUNS i NDNV.

Podsećamo da je konkurs za medijske projekte u Požarevcu ponovljen, nakon što je Grad Požarevac ranije na nezakonit način formirao komisiju, a što je bio razlog da jedan od imenovanih članova, Petar Jeremić podnese ostavku.

Grad Požarevac je tada u komisiju od tri člana, imenovao samo jednog člana na predlog novinarskih i medijskih udruženja, što je u suprotnosti sa Zakonom o informisanju i medijima.

Grad Požarevac je nakon Jeremićeve ostavke sačekao da istekne rok od 90 dana za realizaciju konkursa, nakon čega ga je poništio i raspisao novi sa obrazloženjem da nakon ostavke jednog člana u propisanom roku nije imenovano drugo lice.

Prethodno rešenje o imenovanju članova komisije nije bilo javno objavljeno na sajtu Grada Požarevca.     

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend