Lokalne vesti

Nova oprema za Opštu bolnicu

Opšta bolnica u Požarevcu obnovila je opremu za dijagnostiku i lečenje za tri svoja odeljenja.

Služba anestezije za potrebe operativnog i perioperativnog intenzivnog lečenja dobila je novi aparat za anesteziju i ventilator, koji će značajno povećati kvalitet lečenja pacijenata, ali i broj operisanih pacijenata.

Služba za radiološku, ultrazvučnu i CT dijagnostiku dobila je eho-sonografski aparat sa dve sonde, konveksnom, koja će služiti za pregled trbuha i male karlice i linearnom kojom će biti rađeni pregledi mekog tkiva, dojke i štitaste žlezde. Pored ovih funkcija, ovim aparatom obavljaće se i kolor dopler pregledi krvnih sudova vrata, ekstremiteta i drugih regija po potrebi.

Za potrebe porodilišta nabavljen je reanimacioni topli sto, na kome se vrši prvi pregled novorođene bebe neposredno po rođenju. Ovaj sto sadrži grejače koji ne dozvoljavaju da se beba rashladi, a sadrži i niz funkcija koje su neophodne prilikom reanimcije novorođenčeta. Od funkcija sadrži aspirator, protok kiseonika i respirator.

Nova oprema obnovljena je uz pomoć Ministarstva zdravlja, a iz Opšte bolnice poručuju da će se nastaviti sa osavremenjavanjem opreme za lečenje svih pacijenata.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend