Lokalne vesti

Nova ustanova u Požarevcu?

Gradsko veće danas je razmatralo predlog odluke o osnivanju nove ustanove u Požarevcu pod nazivom „Spomenici Požarevca“.

U gradskom veću kažu da bi ustanova preuzela nadležnosti Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Smederevu i upravljala svim kulturno-istorijskim spomenicima i javnim površinama oko njih na teritoriji grada. Ova tačka je odložena i još će biti razmatrana kaže gradonačelnik.

U gradskom veću potrebu za osnivanjem nove ustanove pravdaju stanjem i uređenošću istorijskih spomenika u gradu koji su trenutno u nadležnosti nekoliko ustanova  i udaljenošću zavoda u Smederevu. Član gradskog veća Slađan Stević kaže da Požarevac godišnje plaća smederevskom zavodu pola miliona dinara i da bi bilo dobro da se preuzmu nadležnosti i u ustanovi angažuju ljudi koji već primaju zaradu iz lokalnog budžeta.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević rekao je da  bi ustanova upravljala svim spomenicima u gradu i javnim površinama oko njih. On tvrdi da formiranje nove ustanove gradu neće doneti veće troškove i povećanje broja zaposlenih na budžetu.

„Nećemo povećavati broj zaposlenih. To je naš rizik. To je naša procena da li ćemo da osnujemo, da li ćemo zbog toga da imamo problema sa građanima, kao i da li će to biti loša politička procena", kazao je gradonačelnik.

On je dodao da je razmatranje ovog predloga trenutno odloženo i da će u narednom periodu biti odlučeno šta će se raditi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend