Lokalne vesti

Novac uplaćen za ekskurzije neće biti vraćen, ali će biti iskorišćen kasnije

Iznosi koje su roditelji prethodnih meseci uplaćivali za rekreativnu nastavu i ekskurzije neće biti vraćeni, ali neće ni propasti.

Đaci od prvog do sedmog razreda uplaćeni novac iskoristiće naredne školske godine, odnosno, samo će nastaviti sa uplatama tamo gde su stali kada je proglašeno vanredno stanje. Isto će biti i sa đacima od prvog do trećeg razreda srednje škole ili gimnazije. Mali i veliki maturanti, međutim, izdvojeni novac neće moći da iskoriste. Njihovi roditelji dobiće vaučere koje će moći naknadno da upotrebe.

Ovi predlozi su na stolu institucija nadležnih za rešenje problema već uplaćenih rata za ekskurzije i rekreativnu nastavu. Direktor JUTA Aleksandar Seničić kaže da za ovo pitanje vlada veliko interesovanje roditelja koji su rate uplaćivali još od septembra.

Novac je nemoguće vratiti. Kriza se odrazila na sve, i hoteli kojima su agencije već platile jednostavno nemaju sredstava – kaže Seničić. – Rešenje je da deca uplaćene rate iskoriste naredne godine.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend