Lokalne vesti

Novac za 91 projekat nacionalnih manjina, bez projekata iz Braničevskog okruga

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je listu prjekata koji su prispeli po konkursu za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine u 2019. godini. Među 91 projekta koji će finansijski biti podržan nema projekata nacionalnih manjina iz Braničevskog okruga.

Na sajtu Ministarstva nalazi se i lista projekata koji su takođe vrednovani, ali neće biti podržani. Na ovoj listi je pet projekata udruženja nacionalnih manjina iz Braničevskog okruga. Prema mišljenju komisija koja je vrednovala projekte, bilo je potrebno najmanje 180 bodova kako bi projekat bio podržan. Projekti udruženja Inicijativa za promene “Ruska kuća” i udruženja Romi Braničevskog okruga iz Požarevca, zatim udruženja građana “Jedinstvo Vlaha Srbije” iz Kučeva i “Koreni” iz Rabrova, kao i projekat Romskog udruženja žena RUŽ iz Kostolca nisu dobili dovoljan broj bodova da budu finansijski podržani, čime je Braničevski okrug ostao uskraćen za novac namenjen nacionalnim manjinama.

Na konkursu se prijavilo 372 udruženja, a učesnici konkursa imaju pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju, kao i pravo prigovora u roku od tri dana od dana objavljivanja liste.

Odluku o prigovoru Кomisija ministarstva donosi u roku od 15 dana od dana njegovog prijema, dok će Odluku o raspodeli sredstava iz Fonda, odnosno odluku o tome koji će projekti biti podržani, doneti resorni ministar u roku od 30 dana od dana utvrđivanja ove liste, nakon što Кomisija razmotri sve prigovore.

Projekti koji su odobreni biće podržani sredstvima u iznosu od 150.000 do 728.000 dinara.

Cilj ovog javnog konkursa je unapređenje kulturne delatnosti organizacija i udruženja nacionalnih manjina u Srbiji.

Od ukupno 372 prijave koje su stigle, rangirano je 350.

Listu svih projekata možete pogledati na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend