Lokalne vesti

Nove registracije i SMS parking

Slovni znaci na novim registarskim tablicama doneće muke i vozačima u Požarevcu prilikom plaćanja parkinga sms porukom.

Sistem Parking servisa ne prepoznaje latinična slova – đ, š, č i ć. Kada se sms pošalje dobija se odgovor da poruka nije u standardnom formatu i da je potrebno da se obratite call centru ovog preduzeća.

U Parking servisu savetuju da vozaci ukucaju najbliže slovo bez kvačica. Slični problemi su i do sada pratili ovu vrstu naplate i u postupku reklamacije rešavani su u korist savesnih građana, kaže direktor Slavko Živković.

"To je bio i do sada problem. Kod ‘đ’ najbliže slovo je ‘d’. Umesto ‘ć’ tu je ‘c’. Na taj način ćemo rešavati problem. U svakom slučaju, takve stvari rešavaćemo preko službe za reklamacije.

Živković dodaje da se mesečno izda oko 1.400 doplatnih karata, od čega se više od 20 odsto stornira.

Parking servis bi od bitnijih investicija u 2011. trebalo da realizuje  asfaltiranje zatvorenih parkirališta kod hotela "Dunav" i Osnovnog suda u Požarevcu, kao i postavljanje zaštitnih stuobova na oko 1,5 kilometar trotoara u centralnim gradskim ulicama.

Cene parkiranja biće povećane za 6 do 7 odsto, ali ne pre marta kaže Živković. Što se tiče zakupa parking mesta, tu se očekuje manje povećanje cena, istakao je on.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend