Lokalne vesti

Novi dispečerski centar počeo sa radom

Na površinskom kopu „Drmno“ počeo je sa radom prvi dispečerski centar iz koga se prati rad novoizgrađenog 6 BTO sistema.

Zoran Miladinović, glavni inženjer elektro održavanja je za Boom93 rekao da se iz ovog centra mogu pratiti signali, potrošnja električne energije, proizvodna efikasnost, video nadzor i puno toka što je potrebna za proizvodnju i održavanje.

„Cela funkcionalnost dispečerskog centra je jeste nadzor i upravljanje nad 6 BTO sistemom. To znači da možemo svakog momenta da pratimo proizvodnu efikasnost, energetski da li je sistem uspešan po pitanju potrošnje. Takođe mi iz ovog centra možemo pratiti i statusne signalne i eventualni kvarovi, kako bi brzo ti kvarovi bili otklonjeni samim dejstvom ljudi koji rade u ovom centru“ rekao je Miladinović.

Uskoro se treba krenuti i u realizaiju projekta praćenja 5 BTO sistema iz istog dispečerskog centra. Zoran Miladinović navodi da bi praćenjem ova dva sistema bio zaokružen projekat za ovaj centar.

Radove na izgradnji ovog centra kao i 6 BTO sistema izvodili su Goša Fom, Energotehnika Južna Bačka, EMP Inženjering, ETF, Mikrokontrol i Comel.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend