Lokalne vesti

Novi drvoredi u Požarevcu?

Grad Požarevac raspisao je javnu nabavku za izradu projekta „ Zamena, revitalizacija i formiranje novih planskih drvoreda u gradu Požarevcu".

Prema raspisanoj javnoj nabavci za izradu ovog projekta predviđeno je 5 miliona dinara bez PDV-a. Ova javna nabavka se sprovodi kroz tri partije.

Prvom partijom je obuhvaćen program razvoja i osnove gazdovanja „Spomen parka Čačalica“. Za ovu partiju prediđeno je 2 miliona i 500 hiljada dinara bez PDV-a.

Partija 2 ove javne nabavke obuhvata program razvoja sa projektom revitalizacije park šume „Tulba – Tabana“. Procenjena vrednost ove partije iznosi 2 miliona dinara bez PDV-a.

Treća partija javne nabavke je projekat revitalizacije drvoreda i zelenih površina u Bosanskoj i Šumadijskoj ulici. Procenjena vrednost ove partije iznosi 500 hiljada dinara bez PDV-a.

Prema javnoj nabavci cilj partije 1 je da se obezbede dugoročne smernice za očuvanje spomen obeležja sa predlogom  uređenja i unapređenja celokupnog kompleksa, sa obogaćivanjem sadržaja primerenim funkciji ovog memorijalnog prostora. Takođe je navedeno da se moraju očuvati bogastvo flore i faune uz predlog mera unapređenja uslova za razvoj istih.

U partiji 2 je naglašeno da se projektom revitalizacije park šume „Tulba – Tabana“ devastirani prostor predviđen za park šumu uredi i privede nameni i takođe da se obogati raznim rekreativnim sadržajima. U izradi ovog projekta biće određeno da se urede česma i tri izvora sa prilaznim stazama i parternim uređenjem.

Za projekat revitalizacije drvoreda i zelenih površina u Bosanskoj i Šumadijskoj ulici iz gradske uprave napominju da treba obratiti pažnju da se novim drvoredom obezbedi nesmetan razvoj sadnica i da se izvrši adekvatan izbor vrsta. Takođe projektant je dužan da prilikom projektovanja rekonstrukcije zelenih površina vodi računa i uskladi rastojanja budućih sadnica od postojeće podzemne i nadzemne instalacije i ponudi tehnička rešenja za sadnju na mestima gde zbog instalacija to nije moguće.

Rok za podnošenje ponuda je 2. decembar do 10h.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend