Lokalne vesti

Novi konkurs za pošumljavanje

Ministarstvo za zaštitu živtone sredine raspisalo je novi konkurs za pošumljavanje u 2020. godini. Ove godine iz iz „Zelenog fonda“ ministastva opredeljeno je 41 milion dinara.

Kako se navodi na portalu ministarstva navedena sredstva dodeljuju se za nabavku sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu u javnoj svojini  na  teritoriji jedinica  lokalne samouprave,  kao i gradskih opština, i to za:

-pošumljavanje degradiranih površina ili površina za koje postoji opasnost od degradacije, pošumljavanje u cilju stvaranja vetrozaštitnih pojaseva, pošumljavanje gradskih šuma i drugih javnih površina, ostali vidovi pošumljavanja u cilju zaštite životne sredine.

Na prošlogodišnjem konkursu ministastva nijedna lokalna samouprava iz Braničevskog okruga nije dobila sredstva za pošumljavanje svoje teritorije. Podsetimo da je na prvom konkursu koji je raspisan 2018. godine sredstva su dobile opštine Kučevo i Golubac.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend