Lokalne vesti

Novi pauk uskoro na ulicama

Parking servis je nedavno nabavio novo pauk vozilo koje je ovo preduzeće promovisalo u pojedinim lokalnim medijima. Kako nezvanično saznajemo, novi pauk bi najverovatnije do kraja ove ili početkom naredne nedelje da bude u funkciji.

Proteklih dana obavljani su tehnički testovi i pregledi na vozilu, a u toku je pribavljanje licenci za vozače, saznajemo nezvanično.

Novo vozilo je marke Iveko, a njegova nabavka je prema izjavama direktorke Parking servisa u nekim lokalnim medijima bila neophodna zbog visokih troškova održavanja starog mercedesa koji trenutno „skuplja“ nepropisno parkirana vozila po gradu.

Novi pauk je kupljen javnom nabavkom koja je okončana u drugoj polovini marta ove godine, po ceni od 11.990.000 dinara (14.388.000 dinara sa PDV-om) od ponuđača Palfinger Srbija iz Pančeva. Ova ponuda bila je tek za 10.000 dinara niža od procenjene vrednosti nabavke.

Inače, drugi ponuđač na javnoj nabavci, konzorcijum koji čine Resor iz Gadžinog Hana i Auto mg commerce iz Niša ponudio je nižu cenu za čitavih 1.300.000 dinara (10.690.000 dinara). Ova ponuda je, međutim, odbijena jer ponuđač u tom trenutku nije imao proizvedenu dizalicu sa tehničkim karakteristikama koje su tražene u konkursnoj dokumentaciji, a samim tim i sertifikate da je ta nadogradnja proizvedena po traženoj evropskoj klasifikaciji.

Prema izjavama direktorke u drugim medijima, ali i zaposlenih u Parking servisu sa kojima smo razgovarali, novo pauk vozilo ima bolje karakteristike od starog pauka jer na udaljenosti od 3-4 metra podiže vozila teška do 5 tona, a na daljini od 8 metara teret do 1,5 tona.

Vozilo poseduje i „brile“na kojima se vozila kače prednjim točkovima, čime je omogućeno da u istom trenutku nosi dva vozila.       

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend