Lokalne vesti

Novi prostor muzičke škole

Muzička škole Stevan Mokranjac danas otvara nove prostorije u objektu koji je do nedavno koristila Mesna zajednica “Ćeba”.

Novi prostor biće namenjen izvodjenju nastave za horove i orkestre. Pored koncertne sale, škola je ovim proširenjem dobila  jednu učionicu i malo dvorište, kaže direktor Zoran Marić.

"Do sada nismo imali veći prostor, osim koncertne sale u koju nismo mogli svi da stanemo  s obzirom na raspored časova i koncertnu delatnost. Ovaj prostor će nam biti dragocen za te potrebe. Osim horske sale, imamo još jednu prostoriju za grupnu nastavu i malo dvorište. Naši ansambli,koji su inače vrlo uspešni, imaće još bolje uslove za rad".

Adaptaciju prostorija je finansirala škola novcem iz školskog fonda, a vrednost radova je 300.000 dinara. Marić je najavio i nadgradnju sprata nad ovim delom zgrade za sledeću godinu.

„To jeste jedan dragocen prostor, koji ćemo nadgraditi. Dobili smo već urbanističke uslove Zavoda za zaštitu spomenika. Sad smo u procesu pribavljanja raznih dozvola da bi mogli da dogradjujemo i da konkurišemo za sredstva. Želimo da objekat uklopimo u ambijentalnu celinu", rekao je on.

Ovaj prostor je inače sastavni deo zgrade Muzičke škole i u njenom je vlasništvu, zaključio jeMarić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend