Lokalne vesti

Obeležen 15. oktobar, Dan oslobođenja Požarevca

Svečanom akademijom u gradskom zdanju obeležena je 101 godina od oslobođenja Požarevca u Prvom i 75 godina oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Na akademiji su uručene i Oktobarske nagrade zaslužnim pojedincima, kao i povelje preduzećima. Nakon akademije položeni su venci na Spomenik srpskom vojniku, kao i na spomenik poginulim vojnicima Crvene armije i na Spomenik streljanim rodoljubima.

Gradonačelnik Bane Spasović je rekao da danas odajemo čast kako precima tako i saveznicima koji su svojim životom ili nekom drugom žrtvom koju su podneli doprineli oslobođenju grada Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu.

„Dužni smo da svoje dugove prema precima prenesemo i na generacije koje dolaze posle nas, jer smo od njih dobili nešto najdragocenije, slobodu“, istakao je Spasović.

On je istakao da danas polažemo račune poginulima za slobodu i to činimo sa onim što je urađeno za bolji život Požarevljana.

„Požarevac je moderan grad, prepoznatljiv na privrednoj, turističkoj i sportskoj mapi Srbije, sa uređenim parkom, bez divljih deponija, sa ustanovama i preduzećima na usluzi svojim građanima i na taj način poručujemo svojim precima da svojim potomcima ostavljamo lepši i bolji Požarevac“, rekao je Spasović.

Današnjem prijemu su pored predstavnika lokalne samouprave prisustvovali i Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika republike, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić, kao i predstavnici ruske ambasade.

Na prijemu su uručene oktobarske nagrade Vladanu Đulakoviću, Mihajlu Nestoroviću i Radmili Stjepović, a pored njih nagrađeni su i Sportski savez Grada Požarevca i Turistička organizacija.

Takođe, ove godine je vitezu Marku Milenkoviću, koji je tri puta zaredom osvojio titulu ljubičevskog viteza, uručena sablja u trajnom vlasništvu, a sablja je uručena i Predsedniku republike Srbije, Aleksandru Vučiću, koju je umesto njega primio Nikola Selaković.

Nakon prijema u gradskom zdanju vence na Spomenik na Spomenik srpskom vojniku, kao i na spomenik poginulim vojnicima Crvene armije i na Spomenik streljanim rodoljubima položili su predstavnici grada, države i delegacije.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend