Lokalne vesti

Obeležen dan Vojske Srbije

U kasarni “Pavle Jurišić Šturm” danas je obeležen dan Vojske Srbije koji se prvi put proslavlja 23.aprila.

Povodom Dana VS održano je svečano postrojavanje pripadnika Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu.

Zastupnik komandanta Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu, pukovnik Dušan Šljivančanin rekao je  da pripadnici vojske proslavljaju ovaj dan “ponosni na svoju istoriju, rezultate postignute u profesionalizaciji, pod zastavom Srbije, uz himnu Bože pravde, zajedno sa svojim narodom I svojom crkvom”.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević rekao je kako je Vojska Srbije uvek bila utemeljena u narodu I njegovom stremljenju da bude Slobodan.

“U toj istini bi trebalo tražiti odgovore na savremenu organizaciju vojske čiji će vrhovni cilj biti ideal naroda da bude Slobodan I da slobodu brani”, rekao je on.

Na kraju ceremonije uručena su zahvalnice za saradnju pojedinim institucijama I preduzećima u Požarevcu.

Novi datum obeležavanja Dana Vojske u Srbiji izabran je u znak sećanja na početak Drugog srpskog ustanka 1815. godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend