Lokalne vesti

Obeležena godišnjica ubistva Zorana Đinđića

U atentatu u dvorištu Vlade Srbije pre 8 godina ubijen je Zoran Đinđić, prvi demokratski premijer Srbije. Godišnjicu Đinđićevog ubistva u Požarevcu je obeležila Demokratska stranka.

Građani su danas mogli da upale sveću ispred prostorija stranke u Požarevcu i upišu se u knjigu žalosti.

Politička pozadina ubistva premijera još uvek nije razjašnjena, ističu u lokalnom DS-u.

"Još odlučnije ćemo insistirati da se rasvetli politička pozadina ubistva premijera, ma koje ime se na kraju bude pojavilo", kaže član gradskog odbora DS-a u Požarevcu Veljko Obradović.

Zoran Đinđić je pre osam godina, u atentatu koji su organizovali pripadnici Jedinice za specijalne operacije i zemunskog klana, iz snajperske puške pogođen sa dva metka u stomak i leđa.

Ubrzo je, posle operacije, preminuo u Urgentnom centru. Na njega je pucao pripadnik Jedinice za specijalne operacije Zvezdan Jovanović, koji je, kao i Milorad Luković Legija, za ubistvo premijera pred Specijalnim sudom osuđen na 40 godina zatvora. Presudu je potvrdio i Vrhovni sud Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend