Društvo Lokalne vesti Naše pare

Obezbeđenje na Čačalici drugu godinu za redom

Drugu godinu za redom Grad Požarevac pribavlja usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja na spomen-parku Čačalica. Sa firmom Dobergard iz Beograda zaključen je ugovor do kraja jula naredne godine u vrednosti od oko 2,4 miliona dinara sa PDV-om.

Čačalica je jedno od omiljenih izletišta u Požarevcu i prostor koji građani koriste za razonodu, a prošle godine je uvođenje obezbeđenja na izazvalo negativne reakcije u delu javnosti.  U jednom trenutku reagovala je i lokalna samouprava koja je saopštila da su pojedini mediji „slučajnim ili namernim“ propustom interpretirali ovlašćenja koje će imati pripadnici obezbeđenja.

Jedan od problema u spomen-parku su bile sporadične vandalske aktivnosti, pa je uvođenje obezbeđenje imalo smisla u pogledu zaštite objekata na ovom prostoru.

Izvesno je i da bi narednih godina Čačalica trebalo da bude pod obezbeđenjem. U dugoročnim planovima ovaj spomen park bi trebalo da se dodatno uredi i da se unaprede sadržaji u njemu. Park je sada delimično ograđen i moguće je da mu se pristupi alternativnim pešačkim stazama na više mesta. U planu grada je da čitav kompleks u budućnosti bude ograđen i pod nadzorom kako bi se sprečila devastacija.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend