Lokalne vesti

Obilaznica oko Kostolca gotova do 15. avgusta

Posle 12 godina od početka radova, konačno završena saobraćajnica koja treba da izmesti saobraćaj iz Kostolca. Problem nastao pre sedam godina, nakon hapšenja "putarske mafije"

Obilaznica oko Kostolca biće završena do 15. avgusta, posle 12 godina od početka gradnje. Od ukupno šest kilometara, koliko iznosi njena dužina, ostalo je da se završi još oko 500 metara, sa čime se započelo ovih dana.

– Ova obilaznica od velikog je značaja za povezivanje Požarevca i Kostolca kad su privreda i turizam u pitanju. Prema utvrđenim planovima, radovi će se završiti 15. avgusta i koštaće 40 miliona dinara, koje je obezbedila Republička direkcija za puteve – rekao je gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović.

Na početku maratonske gradnje ove saobraćajnice, 2006. godine, država je obezbedila 225 miliona dinara, iz fonda tadašnjeg NIP-a, a Grad Požarevac 105 miliona, od kojih je deset isplaćeno na ime eksproprijacije zemljišta. Međutim, narednih godina gradnju su pratili brojni zastoji zbog različitih razloga, a najviše zbog nesređenih imovinsko-pravnih odnosa i nedovoljnog i neredovnog priliva para.

Više informacija možete pročitati OVDE

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend