Lokalne vesti

Objavljen javni poziv za podršku jedinicama lokalne samouprave u unapređenju elektronske uprave

Program Swiss PRO objavio je javni poziv za podršku jedinicama lokalne samouprave u unapređenju elektronske uprave i pružanju elektronskih usluga kako bi povećale odgovornost, transparentnost i efikasnost u obezbeđivanju boljeg pristupa uslugama i pravima građana i građanki. Vlada Švajcarske će kroz ovaj poziv sa 350.000 EUR podržati do 40 lokalnih samouprava koji će doprineti da eUprava na lokalu bude u službi kako građana i građanki tako i privrede.

Pravo učešća na javnom pozivu koji je otvoren do 19. avgusta ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i regiona Južne i istočne Srbije. Oni u svojim predlozima projekata mogu da konkurišu za nabavku IT opreme i licenciranog softvera u vrednosti od 7.000 do 9.000 EUR, kao i da navedu koji vid tehničke podrške im je potreban da bi se unapredila eUprava, navodi se u saopštenju.

Pravo učešće imaće i sve opštine iz Braničevskog okruga kao i sam grad Požarevac.

U znatno većoj vrednosti, program će pružiti tehničku podršku, prilagođenu individualnim potrebama konkursom odabranih JLS a u skladu sa nacionalnim okvirom, za razvoj i uspostavlјanje internih procesa, regulativa i upravlјačkih struktura za unapređenje eUprave i pružanje eUsluga građanima i građankama.

Program posebno ohrabruje predloge projekata koji razvijaju i unapređuju:

  • Elektronske usluge za pripadnike nacionalnih manjina,
  • Elektronsku pristupačnost za osobe sa invaliditetom i druge ranjive kategorije stanovništva, kao i
  • Elektronsku participaciju građana u procesu donošenja odluka.

Trajanje projekta: od devet do 12 meseci.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend