Lokalne vesti

Objavljeno Uputstvo za primenu testa samostalnosti za preduzetnike

Poreska uprava objavila je Uputstvo za primenu testa samostalnosti kojim se utvrđuje ko će moći da posluje kao paušalac.

S početkom 2020. godine počeo je da se primenjuje novi Zakon o porezu na dohodak građana, kojim je, između ostalog, predviđen i test samostalnosti koji je izazvao brojne negativne komentare među paušalcima, a posebno onima u IT sektoru. Iako planirana za početak godine, primena testa samostalnosti odložena je za 1. mart.

Test samostalnosti za preduzetnike, koji sadrži devet kriterijuma imaće zadatak da omogući preciznije definisanje uslova kada se angažovanje preduzetnika za obavljanje osnovne delatnosti, uključujući i preuzetnike koji su paušalno oporezovani, bez obzira na sektor u kojem posluju, smatra kao „drugi prihod“ za potrebe oporezivanja.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend