Lokalne vesti

Obuka specijalizovane jedinice za zaštitu od požara

Danas se u Vatrogasnom domu u Odeljenju za vanredne situacije Požarevac održava obuka specijalizovane jedinice za zaštitu od požara.

Specijalizovana jedinica je jedinica civilne zaštite koja je u sklopu sistema zaštite od požara.

Prema rečima Goran Đorđević, načelnika Sektora za vanredne situacije Požarevac, ovo je osnovna obuka koja se održava periodično, trajaće jedan dan i u tom periodu pripadnici specijalizovane jedinice civilne zaštite će proći obuku u teoretskom i praktičnom delu za gašenje požara.

„To su jedinice koje se angažuju kada je potrebna pomoć profesionalnim vatrogasnim jedinicama i one u sistemu zaštite od požara imaju značajnu ulogu, jer će pomoći kada se dese veliki šumski požari i požari na otvorenom“, rekao je Đorđević.

Na obuku su pozvani vojni obveznici, koji su izabrani prema svojim kvalifikacijama, a na današnjoj obuci je 31 polaznik.

U praktičnom delu biće prikazana komplletna oprema koja treba da se koristi pri gašenju požara, vozila i sve veštine koje polaznici obuke treba da nauče kako bi uspešno gasili požar.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend