Lokalne vesti

Obuka za prvu grupu radnika PKC-a

Prva grupa od 20 radnika kompanije PKC Srbija otputovala je tokom vikenda u Poljsku, gde će biti osposobljeni za rad u novoj smederevskoj fabrici

„Obuka traje od 3 do 8 nedelja, a fabrika u Smederevu bi trebalo početkom marta da počne sa radom“, rekla je na ispraćaju radnika gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović.

Ona je dodala da će u ovoj fabrici do kraja godine biti zaposleno 500 radnika, a obaveza lokalne samouprave je da do kraja godine završi i halu za potrebe proizvodnje ove fabrike, nakon čega će biti uposleno još oko 1.000 radnika.

Podsećamo, finska kompanija PKC, koja se bavi proizvodnjom kablova u auto-industriji, osnovala je 29. oktobra 2013. godine srpsku firmu sa sedištem u Smederevu.

Memorandum o razumevanju potpisan je 18. oktobra 2013. godine i tom prilikom je saopšteno da PKC  ima za cilj da započne proizvodnju u Smederevu u već postojećem iznajmljenom proizvodnom pogonu početkom 2014. godine, a da zatim proizvodnju nastavi u većem iznajmljenom proizvodnom pogonu do kraja 2014. godine.

Planirana je investicija kompanije od oko 8 miliona evra u osnovna sredstva do kraja 2016. godine, dok je, u istom periodu, planirano da kompanija zaposli ukupno oko 1.500 radnika.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend